ASAA te ajută în sesiune

ASAA TE AJUTĂ
ÎN SESIUNE

Introducere

Știm că anii de studenție sunt cei mai frumoși ani din viața noastră și cei care trec din păcate cel mai repede. Din cauza situației actuale, studenția noastră s-a mutat în mediul online și mulți dintre noi încă n-au aflat cum este să fii cu adevărat student. Facultatea noastră s-a adaptat foarte repede la contextul actual, profesorii găsind cele mai eficiente metode de a-și desfășura activitatea, încercând să diminueze diferența dintre un curs online și cel față în față. Cum sesiunea ne bate la ușă, ne-am gândit să venim în sprijinul vostru, oferindu-vă niște informații utile despre învățat, stiluri de învățare și alte câteva surprize.
Fiecare student învaţă după propriile sale preferințe, însă puteți avea rezultate mai bune dacă vă identificați stilul de învățare care vi se potrivește cel mai bine și vă axați pe acesta.

STILURILE DE ÎNVĂȚARE

STILUL AUDITIV

Stilul auditiv implică o preferință pentru ascultarea explicațiilor în detrimentul citirii lor. Dacă acesta este stilul care ți se potrivește înseamnă că reții mai usor informațiile prin recitarea lor cu voce tare și îți amintești cu ușurință lucrurile pe care le auzi în jurul tău. Pentru a-ți fi mai ușor să înveți te poți înregistra cu telefonul în timp ce reciți lecția sau poți suna un coleg și să vorbiți despre ce ați studiat.

STILUL VIZUAL

Stilul vizual implică o preferință în procesarea informațiilor prin utilizarea de imagini, diagrame, grafice, tabele. Dacă te încadrezi în acest stil probabil preferi să citești, nu să ți se citească. Pentru a facilita procesul de acumulare a informațiilor poți să evidențiezi cu markere textul pe care îl studiezi, poți să folosești prezentări, imagini ori videoclipuri sau poți să fixezi informația recitind sau rescriind părțile importante din lecție.

STILUL TACTIL

Stilul tactil presupune ca persoana să desfășoare anumite activități fizice în detrimentul unei lecturi sau privirii unei demonstrații. Când înveți o nouă abilitate sau temă, preferi să te implici fizic și să îți folosești simțul tactil pentru asta.

Dacă te-ai regăsit și tu în vreunul dintre stilurile amintite anterior, însă tot nu știi care ți se potrivește cel mai bine, avem un chestionar pentru tine care te va ajuta să îți dai seama mai ușor. Acesta a fost realizat de „profesori-buni.ro” și este disponibil aici.

Și pentru că surprizele nu se opresc aici, voluntarii ASAA au pregătit pentru voi o serie de sfaturi și tehnici pe care ei le folosesc în realizarea proiectelor pentru facultate.

Learn how to study

Cu toții avem nevoie de condiții optime pentru învățare. Pentru persoanele mai active care nu pot atinge productivitatea într-o liniște deplină, puteți crea cu ușurință o atmosferă de studiu prin playlist-ul pe care l-am realizat pentru voi, cu scopul de a vă stârni ideile și viziunea despre subiectul abordat. Playlist disponibil aici.

Stay focused

Eliminați orice lucru care vă poate capta atenția!

Dacă materia pentru care aveți de lucrat vi se pare anostă și greoaie, încercați să o transformați în principala voastră activitate de interes! Cum? Înlăturați orice formă de distracție din jurul vostru, în special telefonul mobil, și concentrați-vă asupra îndeplinirii sarcinii. În plus, cu cât depui mai mult efort azi, cu atât mai bine te poți relaxa mâine!

Time management

Organizați-vă timpul!

Cu toții cunoaștem puterea timpului de a se scurge insesizabil de repede înainte de termenul limită al unei predări, așa ca vă vom expune o modalitate de a-l încetini. Însemnați-vă proiectele într-un calendar încă din ziua primirii acestora și întocmiți un plan organizat pe mai multe zile pentru scrierea lor.

Be motivated

Tehnica Pomodoro.

În cazul în care menținerea atenției pentru un timp îndelungat nu este punctul vostru forte, vă sugerăm să dați o șansă următoarei modalități. Setați-vă un obiectiv bine definit, iar în următoarele 25 de minute lucrați doar la el, fără a vă lasă influențați de alți factori externi. După încheierea celor 25 de minute, luați o pauză de 5 minute, în care vă detașați complet de mediul de lucru, iar apoi reluați procesul ori de câte ori este nevoie. Este o tehnică bine cunoscută care crește nivelul de concentrare, fără a vă epuiza.

Best presentations

Având în vedere că această perioadă este încărcată de o mulțime de proiecte, includem în lista de sfaturi și 3 platforme pe care le puteți folosi pentru realizarea prezentărilor voastre (toate gratuite 😉).

Google Slides

Google Slides Ne pune la dispoziție o varietate de teme, animații pe care le putem include în proiect, sute de fonturi, videoclipuri și multe altele, toate acestea fiind bineînteles gratuite. Cu ajutorul acestui program vă puteți accesa prezentarea în orice moment și de pe orice dispozitiv, fie el tabletă, telefon sau laptop, nefiind nevoie să aveți acces la conexiune. Pe lângă toate aceste aspecte, Google Slides oferă posibilitatea de a vă conecta împreună cu alți colegi dacă, de exemplu, aveți de lucrat împreună la un proiect.

Canva

Următorul program, Canva, este și el destul de popular atunci când vine vorba despre prezentări. În cadrul acestui program se pot crea și afișe, cărți de vizită, sigle, flyere, ba chiar puteți face și prezentări video și multe altele.

Slidebean

Slidebean este un program prietenos, în varianta clasicului program Microsoft PowerPoint. Este totodată un instrument destul de interesant, deoarece poate transforma un fișier digital, PowerPoint sau PDF într-o adevărată prezentare, destul de atractivă. Pentru a reuși să facă acest lucru “Slidebean” se bazează pe inteligență artificială.

Suntem curioși dacă voi știați deja de aceste tips and tricks și dacă v-au ajutat în perioada sesiunii, mai ales că proiectele sunt așa cum ar trebui să fie zilele de vacanță, și anume „fără număr”.

 

Știm că perioada aceasta nu a fost ușoară, ne-a supus pe toți la mari schimbari și vrem să revenim la viața pe care o aveam înainte de pandemie, însă până atunci, toți ne putem ajuta reciproc să ne adaptăm situației actuale. Știind că totul s-a mutat online, inclusiv cursurile, iar sesiunea a sosit, mulți dintre noi avem mari emoții. Sperăm că tips & trick-urile oferite pot ajuta la o invățare mai usoară pentru mulți dintre voi și că lucrurile se vor întoarce la normal curând.

Abia așteptăm să ne putem revedea cu bine pe holurile facultății, să împărțim fițuici în clasă și să bem tone de cafea împreună, dar până atunci vă urăm: 

 

Baftă în sesiune!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.