Stai acasă și descoperă

Stai acasă și descoperă

    Suntem generația care are acces non-stop la tehnologie, însă nu credem că este exploatată la maximum în această perioadă.

    Primind vestea că și studenții vor sta acasă din cauza virusului ce a acaparat toată lumea, ne-am bucurat cu toții, deoarece primul gând care ne-a trecut prin minte a fost acela că „acum am timp să fac tot ceea ce vreau”, însă nu știm dacă este chiar așa.

    Suntem de părere că nu toți am reușit să descoperim toate oportunitățile din această lume virtuală, ci doar ne-am plafonat în obișnuitele aplicații precum Instagram, Facebook, Whatsapp sau Youtube.

    Ei bine, dacă faci parte din cea de-a doua categorie sau dacă pur și simplu dorești să încerci câte puțin din toate, Asociația Studenților din Administrație și Afaceri vine în ajutorul tuturor cu o serie de activități pe care probabil nu mulți le-au aflat sau nu le-au dat destulă importanță acum ceva timp, așadar stai acasă și descoperă.

    Suntem cu toții studenți, deci avem nevoie în cadrul academic de un vocabular elevat și vom obține acest lucru prin lectură, iar dacă asta nu a fost posibil până acum atât cât ne doream din cauza programului încărcat de la facultate, în aceste momente avem destul timp să ne delectăm cu diverse cărți din diverse domenii.

      Asociația Studenților din Administrație și Afaceri a strâns câteva site-uri ce oferă tuturor posibilitatea de a citi în mod gratuit atât cât ne dorim, fie în limba română, fie în engleză, beletristică sau cărți de specialitate. Deci așază-te comod, ia lângă tine ceașca de cafea sau ceai și răsfoiește printre următoarele pagini, sigur găsești ceva care să îți facă cu ochiul.

1 carte pe săptămână-carți de citit online;

Editura Humanitas;

UC PRESS BLOG.

      Desigur, nu am neglijat nici iubitorii de poezie:  

                 Button Poetry-canal de Youtube cu 1,26 mil. abonați               

 

    Rămânând tot în sfera culturală, sigur sunt printre studenți și doritori de spectacole de teatru sau chiar de operă. Avem posibilitatea de a le accesa direct de pe paginile oficiale de Facebook sau Youtube.

    Muzeele sau grădinile zoologice se află pe lista tuturor într-o vacanță. Acum trebuie doar să accesezi site-urile și să te hotărăști unde vrei să ,,îți dai check-in” .

    Oportunitățile din lumea virtuală nu se opresc aici. Chiar dacă mulți dintre noi numesc suspendarea cursurilor drept o  „vacanță forțată”, asta nu înseamnă că trebuie să neglijăm sfera academică.

   Multe platforme, cât și universități cunoscute din lume, pun la dispoziția tuturor diferite cursuri pe care le putem accesa cu un singur click.

    Nici cel mai mare eveniment educațional din România și Estul Europei, și anume RIUF, nu uită de studenți, așadar și acesta își mută activitățile în mediul online.

În categoria oportunităților din lumea tehnologică putem încadra și seria de documentare ce ne stau la dispoziție pe diferite teme.

    Dorința fiecăruia de explorare a zonelor noi și nestudiate încă ale realității este un ingredient ce nu ar trebui neglijat. Curiozitatea fiecăruia duce la descoperirea unor informații pe care, probabil vom începe să le valorificăm în timp.

Noi oferim câteva idei pe care orice student le poate valorifica în funcție de nevoile sau dorințele sale.

Diyphotography

National Geographic

Academy of Achievement

TED-Ed

Kurzgesagt – In a Nutshell

Lumea din online este atât de mare și atât de diversificată, încât este imposibil să  nu găsim ceva ce ne va ajuta să ne luam gândul de la situația actuală.

Dacă ești o fire sportivă, uite câteva ponturi  pentru a nu îți ieși din ritm.

Centr – 6week free trial

LessMills.

După o zi lungă în care fiecare dintre noi s-a ocupat fie cu orele de la facultate, fie cu orele de muncă de acasă, ne dorim să ne „deconectăm” de „problemele” zilei.

Și cum reușim asta dacă nu altfel decât prin mici show-uri de stand-up.

    Până data viitoare, așteptăm să împărtășești cu noi experiența pe care ai resimțit-o și ce lucruri noi ai învățat.

    Stând în casă acum, suntem responsabili, solidari și ne protejăm pe noi înșine, dar și pe cei din jur.

    Stai acasă acum pentru a avea șansa să redescoperi cât mai repede lumea de afară.