Școala de vară pentru viitorii antreprenori – Prima ediție

Prima ediție a proiectului “Școala de vară pentru viitorii antreprenori” a luat sfârșit. Eveniment ce se adresa, la nivel național, studenților din facultăți de profil economic, care și-au conturat o idee de afacere pe care vor să o transforme într-un plan de business, acesta a reprezentat visul multor generații de ASAA-iști.

Deși reprezintă un domeniu de actualitate, am ajuns la concluzia că tinerilor nu le este atât de cunoscut mediul de afaceri. Prin urmare, cunoștințele pe care au avut ocazia să le acumuleze prin intermediul proiectului i-ar putea ajuta la anticiparea problemelor și minimizarea riscurilor privind dezvoltarea unei afaceri.

Proiectul a constat în demararea unei școli de vară de tip bootcamp cu activități de formare, desfășurându-se pe o perioadă de 5 zile și având rolul de a consolida ideile de afaceri ale studenților, sub îndrumarea unor facilitatori de expertiză în domeniul antreprenorial. Am urmărit dezvoltarea gândirii critice în rândul studenților, punând la dispoziție un set vast de informații, prin care aceștia să perceapă antreprenoriatul ca pe o posibilă viitoare carieră.

Început cu o mână de voluntari dornici să aducă o schimbare, care au avut o primă întâlnire în Grozăvești, s-au pus în ordine ideile pentru ceea ce urma să însemne o etapă în dezvoltarea noastră.

Voluntarii ASAA și-au văzut visul împlinit în scurt timp, căci a fost nevoie de un mic interval până să ne întâlnim cu toții la Sinaia, la Casa Duca, locația noastră pe parcursul a 5 zile.

Au fost 5 zile de ateliere, de activități formale, cât și non formale, de permanentă interacțiune. Le mulțumim antreprenorilor, care și-au rupt din timpul lor, pentru a ne împărtăși experiențele personale și pentru informațiile oferite. Povestea lor de succes ne poate servi drept sursă de inspirație în momentele dificile, când singura soluție pe care o avem este renunțarea. De asemenea, le mulțumim participanților pentru interesul manifestat, fiind dornici să învețe cât mai multe lucruri, astfel încât să fructifice informațiile de care dispun. Ne-am bucurat împreună de o primă ediție a proiectului, sperând să ne dezvoltăm pe an ce trece, astfel încât să ajungem la cea mai bună formă a noastră.

#ASAApentruantreprenoriat