2% pentru ASAA

Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze pana la 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie).

De ce e bine sa folositi aceasta prevedere?

  • Nu va costa nimic!
  • Contribuiti la eficientizarea cheltuirii banului public – deci al dumneavoastra!
  • Puteti ajuta la rezolvarea unei probleme din comunitatea dumneavoastra directionand 2% catre o organizatie care lucreaza in acel domeniu.
  • Va puteti asigura ca acesti bani raman in comunitatea dumneavoastra directionandu-i catre o organizatie locala.
  • Puteti ajuta oameni in nevoie directionand 2% catre o organizatie care lucreaza pentru ei!

Ce trebuie sa faceti?

Pasul 1: Alegeti un domeniu si o organizatie catre care vreti sa directionati 2% din impozitul dumneavoastra. Daca doriti, puteti raspunde uneia din cererile pe care probabil le veti primi sau despre care veti citi sau auzi. * de pus aici mai multe

Pasul 2: Aflati datele de contact ale organizatiei. Aveti nevoie de urmatoarele informatii: numele organizatiei, codul de identificare fiscala (codul fiscal), contul organizatiei in format IBAN

Pasul 3: Completati datele pe declaratia in functie de sursa dumneavoastra de venit:

  • completati Declaratia 230 (punctele A si B). Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.
  • daca aveti venituri din alte surse(cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc): completati declaratia 200. Va rugam sa completati cu atentie toate datele, inclusiv datele organizatiei: nume, cod fiscal si cont bancar. Atentie contul bancar in format IBAN are 24 de cifre!

Pasul 4: Trimiteti prin posta declaratiile administratiei financiare de care apartineti sau depuneti-o personal.

V-ati adus contributia la buna cheltuire a fondurilor publice si ati contribuit la o viata mai buna in comunitatea dumneavoastra! Pana la 31 decembrie administratia financiara va centraliza toate informatiile si va vira sumele stranse catre organizatiile beneficiare.

Descarca formularul aici! (in curand)

Derulează în sus