Lose Yourself in a Book

Lose yourself in a book

     Informația este fundamentul pe care s-a dezvoltat societatea actuală, iar toate caracterisiticile secolului vitezei, de la tehnologie, artă și până la asumarea responsabilității sociale, sunt rezultatul înțelegerii și prelucrării informației. Cărțile sunt cele care găzduiesc această informație, ele reprezentând astfel un instrument folosit de oameni ca depozit al acesteia, analog memoriei umane.

     Cu toate acestea, lectura nu este numai un mijloc prin care ne însușim cunoștințe, ci are și un imens impact în dezvoltarea minții, astfel că, citind, ne îmbunătățim concentrarea, creativitatea și chiar încrederea de sine. Cei mai de succes oameni ai planetei își rezervă timp pentru lectură și consideră cititul drept factor decident în atingerea succesului, printre aceștia numărându-se Bill Gates, Mark Zuckerberg sau Elon Musk.

Fie că ești pasionat de beletristică,  romane polițiste sau de dragoste, ori de psihologie, istorie sau dezvoltare personală, în ziua de astăzi lectura ne este mai accesibilă ca niciodată, putând obține cărți atat fizic, din librării sau magazine online, cât și virtual. Indiferent dacă găsești placere în a răsfoi o carte sau ți se pare mai confortabil doar să apeși câteva click-uri pe Kindle, telefon ori computer, poți fi sigur că pentru oricare dintre aceste moduri de lectură vei găsi toate titlurile pe care le cauți.

     Indiferent de cât timp acorzi cititului, chiar dacă ești un book-worm sau doar un cititor ocazional, vrem să subliniem faptul că lectura are numeroase beneficii și avantaje, și trebuie sprijinită și introdusă în viețile noastre. În ciuda agitației continue în care trăim, este benefic să avem câteodată un moment în care ne deconectăm de la realitate, ne relaxăm și ne bucurăm de o carte bună. Așadar, acest moment trebuie valorificat cât mai bine pentru a ne putea aduce o satisfacție maximă.

    Cititul oferă o serie de beneficii importante – educă, inspiră, dezvoltă gândirea analitică și multe altele. Însă, înconjurați de numeroase oportunități de lectură, cum poate o persoană dornică să aprofundeze și să decidă ce carte să citească?

     Tocmai pentru a veni în sprijinul acestei categorii de cititori, echipa Booknation facilitează accesul la informații privind sectorul lecturii. O bogată serie de recenzii, privind cărți din vaste domenii, sunt oferite  pentru a ajuta pontențialii cititori să descopere esența unei cărți. Prin intermediul recenziilor aceștia pot afla dacă se identifică cu un anumit stil sau cu o anumită poveste. Tot pentru a crea contextul familiarizării cu acest mediu, pe site-ul Booknation.ro pot fi accesate știri din lumea cărților, precum evenimente culturale, interviuri cu autori și curiozități despre aceștia, lansări de carte și booklist-uri care pot ajuta cititorii să își creeze liste „must read”.

    Pentru a susține și autorii care sunt la început sau scriitori care au această pasiune, echipa Booknation.ro facilitează interacțiunea dintre autori și reprezentanții editurilor. Pe cautEditură poți completa un formular în care prezinți  câteva idei despre creațiile tale literare, dar și de experiența ta ca scriitor.  Tot ce trebuie să faci e să accesezi secțiunea “CUM  FUNCȚIONEAZĂ” de pe site-ul: https://cauteditura.ro și să urmărești cei 3 pași pentru a putea  intra în legătură cu zeci de edituri românești pentru a obține oferte de publicare.

      Ce vrem să conturăm de fapt, este faptul că, în ziua de azi, oamenii își pot crea propria bibliotecă, cu rafturi pline de cărți: în partea stângă pot fi seriile lu Erin Watt, iar în dreapta romanele proaspăt răsfoite a lui John Green, în centru dai nas în nas cu trilogia lui Tolkien, iar în partea de jos  întâlnești câteva bestseller-uri  așezate în ordinea în care ți-ai propus să le citești.

     Imaginează-ți doar…o bibliotecă plină de autorii care te-au inspirat poate fi ușor creată de un pasionat ca tine, datorită accesibilității pe care o avem în materie de cărți sau din pricina numeroaselor articole pe care le găsești despre acestea.

     Să presupunem că tot ce ai citit până acum te-a inspirit atât de mult încât ai decis să publici o carte. Mai mult decât atât, ești la început de drum și îți dorești ca publicația ta să fie un real succes în rândul iubitorilor de carte. Pentru toate aceste întrebări pe care fiecare autor și le adresează constant, cei de la Promoautori au pregătit câteva metode de promovare care te pot ajuta să îți aduci cartea în topul celor mai cunoscute bestseller-uri.

     Includerea unui ad grafic într-un banner rotativ pe Booknation.ro sau posibilitatea ca romanul tău să fie promovat lunar în Newsletter-ul oferit de site sunt  doar două dintre metodele pe care ți le pot oferi. Pentru a avea acces la toate acestea, intră pe https://promoautori.ro.

     În plus, pe site-ul acestora sunt menționate și trei pachete pe promovare, care includ o serie vastă de beneficii precum: promovarea recenziei pe rețelele de socializare Booknation.ro, concursuri pentru promovarea cărții tale în rândul celor 50.000 de abonați și urmăritori Booknation,  publicarea propriei bibliografii, promovarea cărții la secțiunea “Cărți românești” de pe site-ul https://cartileanului.ro.

     Din dorința de a promova lectura în rândul studenților,  Asociația Studenților din Administrație și Afaceri organizează anual proiectul “Ziua Cartii”, care se adresează tuturor studenților şi urmăreşte creşterea gradului de acces la cultură prin promovarea lecturii.  În timpul ultimelor doua ediții, am încercat să subliniem din nou  importanța lecturii prin promovarea unui giveaway pe paginile noastre de socializare, unde premiile constau, evident, în cărți. 

Next PostRead more articles