PROIECTELE ASAA

Deschiderea anului universitar

    Pentru fiecare dintre noi, începutul lunii octombrie înseamnă startul unei noi etape și știm că venirea în mediul academic, cu care nu am mai luat contact până acum, poate crea un ușor disconfort. Tocmai din acest considerent, încă din prima zi a anului universitar voluntarii ASAA-iști desfășoară un proiect care are scopul de a le oferi bobocilor FAA informațiile esențiale cu privire la ceea ce presupune viața de student.

    Imediat după festivitatea de deschidere, studenții sunt repartizați pe specializări și redirecționați spre diferite săli în care, voluntarii ASAA îi îndrumă, oferindu-le sfaturi pentru următoarea perioadă și clarificând anumite aspecte legate de activitatea academică, precum citirea orarului, legenda sălilor de curs, programul secretariatului și multe altele. Așadar, voluntarii oferă toate informațiile necesare unui boboc pentru ca parcursul său în cadrul Facultății de Administrație și Afaceri șă fie unul ascendent.

o altfel de educație

„O altfel de educație” este proiectul ce aduce în atenția studenților educația non-formală, fiind cu și despre studenții ce își doresc să învețe altfel.

    Voluntarii asociației pregătesc anual o serie de training-uri ce au ca scop principal dezvoltarea studenților atât pe plan personal, cât și pe plan profesional, promovând complementaritatea dintre educația non formală si cea formală. Printre temele abordate în cadrul trainingurilor regăsim: Public Speaking, Leadership, Managementul conflictelor, Managementul timpului și Teamwork. Toate informațiile necesare aprofundării acestor teme vin din partea unor persoane ce au în spate experiență și care reușesc să atragă atenția participanților prin desfășurarea unor traininguri interactive. Prin acest proiect reușim totodată să consolidăm relația dintre studenți și voluntari ai asociației, aceștia păstrând o strânsă legătură pe toată perioada desfășurării acestuia, urmând ca studenții să fie îndrumți de către voluntari și după finalizarea lui.

Ultima ediție a proiectului a presupus organizarea a 6 traininguri desfășurate pe parcursul a două zile din luna noiembrie, la care a fost un număr de 120 participanți.

balul bobocilor

   Balul bobocilor este un proiect de tradiție, care are menirea să sporească socialiarea între studenți și să creeze un mediu în care aceștia se pot distra și recrea, iar în cazul participanților, de a-și demonstra anumite abilitați fizice și intelectuale.

   Grupul țintă al acestui proiect este reprezentat atât de către bobocii Facultății de Administrație și Afaceri, cât și de către cei ai facultăților partenere, iar beneficiarii indirecți sunt toți studenții Universității din București.

   Precedenta ediție, realizată împreună cu partenerii noștri – Facultatea de Istorie și Facultatea de Științe Politice-  a fost una electrizantă, gazduită de clubul Fratelli din București. Tematica a fost WORLDWIDE FESTIVAL care a dat frâu liber distracției până în zori, iar pe șcena a urcat SPIKE, artist ce a creat o super atmosferă .

   Participanții au fost supuși la diferite probe, demonstrându-și calitățile în fața juriul pentru a câștiga mult râvnitul titlu.

proiectul caritabil "santa for a day"

În anul 2016, Asociația Studenților din Administrație și Afaceri a pus bazele unui nou proiect care de data aceasta are ca scop strângerea unor fonduri pentru a pune în perioada sărbătorilor de iarnă un zâmbet pe chipul persoanelor mai puțin norocoase.

În cadrul acestui proiect au loc anumite activități, precum stand-ul de obiecte de Crăciun personalizate, acestea fiind create manual chiar de către voluntarii asociației noastre, dar și împărțirea de ceai prin facultate sau căminele în care sunt cazați studenții facultății, toate acestea în schimbul unei donații. Aceste activități sunt realizate pe o perioada de o săptămână, în cadrul căreia reușim să  împărtășim spiritul de sărbătoare tuturor.

Proiectul se încheie în fiecare an printr-o petrecere caritabilă, la care vin artiști ce susțin alături ne noi această inițiativă, anul acesta bucurându-ne de prezența unor artiști precum: Liviu Teodorescu, Shift, Uddi, Alexandra Crișan, Kamara, Ralflo, Olga Verbitchi.

Conferința "licență de nota 10"

   Proiectul “Licență de nota 10” aflat în prezent la cea de a VI-a ediție, are scopul de a veni în ajutorul studenților cu informații relevante, care să îi îndrume în scrierea unei lucrări de licență bine structurată și apreciată de către profesorii evaluatori.

    Astfel, la proiect sunt invitați profesori cu experiență în coordonarea studenților pentru scrierea lucrării de licență, aceștia aducând în vederea participanților un plus de „know how” în ceea ce privește structurarea, redactarea și prezentarea licenței și răspunzând la neclaritățile legate de acest subiect exprimate de către studenții prezenți.

   Grupul țintă este reprezentat de studenții aflați în an terminal, interesați să afle perspectiva profesorilor asupra abordării lucrării ce marchează încheierea celor trei ani de studii universitare.

cariere

Aflat la cea de-a cincea ediție, proiectul  „Cariere” are ca scop creșterea angajabilității în rândul studenților din cadrul Facultății de Administrație și Afaceri.  Fiind un liant între studenți și actorii relevanți de pe piața muncii,  reprezentați de către angajatori din domeniu, proiectul constă într-o serie de conferințe de prezentare prin intermediul cărora companiile invitate oferă informații cu privire la oportunitățile de angajare, de practica sau internshipuri. De asemenea, sunt organizate ateliere cu ajutorul cărora studenții dobândesc cunoștințe din domeniul dezvoltării profesionale, fiind abordate subiecte precum interviuri simulate sau redactarea eficientă a unui CV.

La ediția din 2019 a proiectului „Cariere”, pe parcursul celor două zile de desfășurare, au fost prezenți aproximativ 150 de studenți la conferințele și ateliere susținute de către PepsiCo, BRD Groupe Societe Generale, WebHelp România, Orange și APT Group HR Services. Grup țintă: Studenții Facultății de Administrație și Afaceri.

Conferința antreprenorială

   Evenimentul „Conferința antreprenorială” are scopul de a aduce în același loc antreprenori de succes și studenți cu o viziune asupra unor idei de afaceri, într-un mediu formal, pentru ca cei din urmă să descopere pașii către o carieră de succes în lumea antreprenoriatului, să gestioneze provocările specifice domeniului abordat și să fie îndrumați către alegerile potrivite pentru viitoarele posibile afaceri inițiate.

  Suntem învățați că succesul înseamnă rezultatul unor idei unice, al planificării perfecte și indiferent de stadiul în care ne aflăm în ceea ce privește dezvoltarea unui business , avem nevoie de noțiunile de bază și de experiențele celorlalți în domeniul acesta.

   Grupul vizat prin acest proiect este format din studenții Facultății de Administrație și Afaceri, informațiile furnizate în cadrul evenimentului reprezentând un real interes pentru aceștia, având în vedere domeniul studiat la facultate. De asemenea, beneficiari indirecți sunt studenții Universității din București dornici să se familiarizeze cu dinamica specifică mediului antreprenorial.

Anul acesta a avut loc prima ediție a proiectului în cadrul căreia au fost invitați 4 speakeri care și-au prezentat viziunea și au oferit sprijin pe tema abordată unui număr de 60 de participanți.

Conferința erasmus

   “Conferința Erasmus” este un proiect in cadrul căruia studenții află mai multe informații despre ceea ce înseamnă experiența Erasmus. De asemenea, scopul proiectului este acela de a prezenta toate detaliile obținerii unei burse Erasmus. Informațiile furnizate explică atât procesul de întocmire a documentelor necesare pentru înscrierea studenților în concursul pentru obținerea bursei, cât și aspectele relevante plecării acestora către universitatea la care au primit bursa.

Publicul țintă este format din studenții din anii I și II de la licență, respectiv anul I de la master. În cadrul conferinței sunt invitați reprezentanți ai biroului Erasmus, dar și studenți care au participat deja la acest program și sunt dornici să îi încurajeze pe ceilalți.

campionatul de biliard

   Campionatul de biliard „Studenții au tac’t” este un proiect menit să sporească socializarea între voluntari, să creeze un mediu familiar care să servească drept recreere și să faciliteze legăturile între ascociații.

   Beneficiarii acestui proiect sunt reprezentați de membrii asociațiilor de studenți, cărora li se creează un context  care să îi distragă pentru câteva clipe de cotidian și prin care aceștia pot socializa mai mult. Pentru a participa la campionat este necesar ca fiecare asociație sa își desemneze o echipă formată din trei persoane dornice să câștige, și care să vină cu o super energie în spiritul jocului. Structura meciurilor este formată  din 2 etape, anume faza grupelor și fazele eliminatorii. Ediția a VII a  a campionatului de biliard a avut loc în luna martie și a fost găzduintă de  către Sports Bar Mercury 2. Atmosfera a fost una plină de energie pozitivă, fiind întreținută de spiritul voluntariatului. De asemenea, studenții s-au distrat pe cinste, iar marii câștigători care au ridicat trofeul – Studenții au tac’- au fost voluntarii din Asociația Studenților de la Științe Politice.

    Proiectul a fost sponsorizat de către: Constantin Nautics, Sports Bar Mercury 2.

campionatul de fotbal al asociațiilor studențești

   Campionatul de fotbal este un proiect de tradiție al ASAA, care are drept scop consolidarea relațiilor dintre voluntarii asociațiilor studențești, facilitarea unui context prielnic pentru recreare, comunicare și încărcarea cu energie fizică și mentală necesară derulării activitățății studențești.

 Acest proiect se desfășoară pe parcursul a două weekend-uri și se adresează asociațiilor studențești ale Unversității din București cât și ale altor facultăți din țară, având ca grup țintă voluntarii acestora și studenții facultăților respective.

 Ediția 2019 a campionatului a adus la startul competiției 16 echipe de băieți și 5 echipe de fete. După meciuri aspre, în ciuda vremii neprielnice, câștigătorii ediției au fost Asociația Studenților ai Academiei de Poliție la fotbal masculin, și Asociația Studenților Geografi la fotbal feminin.

   Proiectul a fost sponsorizat de către Universitatea din  București, Federația Română de Fotbal, IDM club, Forever 20, Decathlon și Pepsico.

schimbul de experiență

   Proiectul are ca scop realizarea schimbului de bune practici, având o informare mai amănunțită și bazată pe experiențe proprii, dintre studenții Facultății de Administrație și Afaceri și studenții unei alte facultăți de profil dintr-un alt centru universitar din România.

   Timp de o săptămână, un număr de 20 de studenți de la facultatea participantă alături de noi la proiect vor descoperi ce reprezintă viața de student în București atât prin activități academice, cât și de socializare și cunoaștere, bazându-se pe interacțiunea cu alte stiluri de predare, cu alte structuri academice și tipologii de oameni, dar și pe cunoașterea mediului intercultural din București. Tot timp de o saptămână sunt plecați și studenții din Facultatea de Administrație și Afaceri în orașul în care se află organizația parteneră, dornici să aibă parte de experiențe constructive alături de colegii de acolo.

    Ediția din anul 2019 a avut loc în parteneriat cu Organizația Studenților Economiști din Cluj.

Școala de vară pentru viitori antreprenori

“Școala de vară pentru viitori antreprenori” este proiectul care vizează creșterea implicării studenților în mediul antreprenorial. În cadrul acestuia, studenții sunt sprijiniți să își materializeze ideea de afacere și totodată, să își dezvolte abilitățile antreprenoriale.

Grupul țintă este reprezentat de studenții care fac parte din facultăți de profil economic din țară. Desfășurat pe durata unei săptămâni, acesta constă în susținerea unor activități de tipul training-urilor, workshop-urilor, testelor de verificare a aptitudinilor de întreprinzător sau dezbaterilor pe tema antreprenoriatului, facilitate de antreprenori sau persoane care aparțin acestui domeniu de activitate.

Studenții participanți beneficiază de ajutor, de informații focusate pe domeniul de interes și de sfaturi pentru a-și dezvolta și a-și pune în practică ideile de afaceri.